Zdravotnícke zariadenia praktických a odborných lekárov ponúkajú akútnu pomoc aj dlhodobé riešenie zdravotných problémov. K dispozícii štátne liečebné a zdravotné zariadenia, súkromné ordinácie a lekárne. Možnosť nákupu liečiv a zdravotníckych potrieb.

Centrum prenatálnej diagnostiky, genetická poradňa a gynekologická ambulancia. Predpôrodná a šestonedelná návštevná služba.

Český červený kríž. Charitatívne a humanitárne organizácie. Poskytuje zdravotnícke, záchranné, sociálne a humanitárne služby, organizuje a podporuje sociálnu a zdravotnú výchovu mládeže.

-Veľkoobchod a maloobchod -Prenájom a požičiavanie vecí hnuteľných -Poskytovanie služieb osobného charakteru a pre osobnú hygienu -Prevádzkovanie telovýchovných a športových zariadení a organizovanie športovej činnosti

Terénna veterinárna prax Veterinár, veterinár, veterinárny lekár - zameranie na kone.

Predaj, e-shop. - zdravotnícke potreby a obuv - kompenzačné, ortopedické aj rehabilitačné pomôcky - lekárničky. Predajňa: - Olomoucká 54, Šternberk, tel .: 607 023 773.

Spoločnosť HONEST ELEKTRO s.r.o. dodáva prístroje pre praktických lekárov: - anestéziologické, recuscitačné - EKG, vyšetrovacie ultrazvuky - koncentrátory kyslíka - operačné svetlá, čističky vzduchu a pod. Požičovňa výkonných koncentrátorov kyslíka v Olomouci

Agentúra zdravotných sestier: - domáca zdravotná starostlivosť - podávanie liekov, aplikácia injekcií - odborná rehabilitačná starostlivosť. Agentúra pôrodných asistentiek: - príprava na pôrod - starostlivosť o matku a dieťa po pôrode. Baby club Vodníček.