Vzdelávanie sa v SR realizuje na základných, stredných, vyšších odborných a vysokých školách, štátnych, verejných a súkromných. Vedecká činnosť je vykonávaná na špecializovaných pracoviskách, často na akademickej pôde v rámci vysokoškolského vzdelávania.

Materská škola. Zameranie na integráciu detí s rôznymi typmi postihnutia. Špeciálna trieda pre zdravotne postihnuté deti. Škôlka má pre triedu hendikepovaných detí novo upravené bezbariérové vstupy do miestností, novú umyváreň a taktiež kompenzačné pomôcky.

Akadémia Jána Amosa Komenského. Škola: - jednoročné pomaturitné jazykové štúdium - rekvalifikačné kurzy - vzdelávacie programy.

Športová činnosť vodáctvo, turistika - lyžiarska školavýučba - lyžovanie - snowboarding - osoby s postihnutím nevidiacich, hluchonemých, vozíčkarov - skikára, kvadru plegiky pre postihnutých - monoski - kárski

Poradenstvo, konzultácie - údržba vozidiel autokozmetika, leštenie, ošetrenie kože údržba automobilov Školenia - používanie autokozmetiky - strojné leštenie