Vzdelávanie sa v SR realizuje na základných, stredných, vyšších odborných a vysokých školách, štátnych, verejných a súkromných. Vedecká činnosť je vykonávaná na špecializovaných pracoviskách, často na akademickej pôde v rámci vysokoškolského vzdelávania.

Vysoká škola podnikania a práva. Štúdium: - bakalárske, - nadväzujúce magisterské, - celoživotné. Pre našich študentov je tu možnosť ubytovania a na občerstvenie môžete využiť naše bistro. Zameriavame sa tiež na zahraničnú spoluprácu, ktorou je napríklad: - erasmus+, - pracovné stáže, - erasmus courses, - dom zahraničnej ...

Jazyková škola. Služby: - jazykové kurzy, výučba cudzích jazykov pre verejnosť: - Angličtina, Nemčina, Ruština, Taliančina, Španielčina, Francúzština, Poľština - kurzy pre deti a mládež. - pomaturitné štúdium cudzích jazykov - kurzy účtovníctva - rekvalifikačné kurzy - prípravné kurzy na medzinárodné jazykové skúšky .

Certifikovaný kynologický poradca pre výchovu a výcvik psov ponúka svoje služby. Výcvik psov, výchova psa v rodine. Kurzy poslušnosti. Odbúravanie nežiaduceho správania u psa. Podpora beaviorálneho správania u psa.

Preklady a tlmočenie - taliančinaodborné preklady - z taliančiny - konzekutívne tlmočenie aj v zahraničí - sprostredkovaniesúdne overenie Súkromná, verejná a firemná výučba taliančiny - Ostrava, Havířov, Frydek - Miestok, Orlová, Karviná

Záujmové kurzy pre deti - mažoretky, roztlieskavačky

Stredisko voľného času. Voľnočasové aktivity pre deti a mládež. Výchova a vzdelávanie je založené na kresťanských princípoch.

Mestská knižnica. Knižnica poverená regionálnymi funkciami poskytuje knižničné, informačné a reprografické služby. Požičiavame beletriu, náučnú literatúru, detskú literatúru, časopisy. K dispozícii internet, Wi-Fi, organizujeme besedy, informačné lekcie, výučbu počítačov, trénovanie pamäte.

Základná škola. Školská jedáleň - tel.: 599 507 124. Školská družina - tel.: 599 507 125.

Firma Extéria poskytuje poradenstvo, správu a dokumentáciu pre bezpečnosť práce a požiarnu ochranu. Profesionálny prístup, kvalitné spracovanie, školenia a nízke náklady. Spracovanie požiarneho poriadku, poplachové smernice, školenia, revízie zariadenia a iné.

Stredná škola: - gymnázium - štvorročné a osemročné štúdium - na škole sa vyučuje angličtina, nemčina, ruština a francúzština - v budove školy nie je jedáleň, žiaci majú možnosť sa stravovať v jedálni SŠHaG.

Stredná škola: - Obchodná akadémia. Študijné odbory: - obchodná akadémia - ekonomické lýceum.

Firma Arpex Morava s.r.o. poskytuje komplexné elektro a energo služby. Zameriava sa na elektroinštalácie, správu miestnych sietí a servis verejného osvetlenia. Nielen pre firmy, ale aj pre širokú verejnosť ponúka montáž, opravy a servis energetických rozvodov, požiarnej signalizácie a energetických rozvodov vrátane projekcie a revízie ...

Preprava a logistika - autodoprava - vnútroštátna, tuzemská - špedícia, vyťažovanie - nákladná doprava - preprava kusových zásielok - logistika - skladovanie - predaj PHM - opravy motorových vozidiel Diagnostika a vzdelávanie - assessment, development centre v dopravných firmách - dopravno-psychologické vyšetrenie vodičov ...

Základná škola. Školská jedáleň: -tel.:556 709 629, e-mail:bordovska@zsjubilejni.cz. Školská družina: tel.: 556 709 051. Budova Dlhá 56: -tel.:556 706 475 -školská jedáleň:556 709 060 -URL:www.dlha56.cz.

Materská škola (škôlka). Odlúčené pracovisko Materskej školy Máj Nový Jičín, K. Čapka 6.