Vzdelávanie sa v SR realizuje na základných, stredných, vyšších odborných a vysokých školách, štátnych, verejných a súkromných. Vedecká činnosť je vykonávaná na špecializovaných pracoviskách, často na akademickej pôde v rámci vysokoškolského vzdelávania.

Jazyková škola a agentúra. Kvalitné a efektívne jazykové kurzy pre firmy a verejnosť - angličtina, nemčina, taliančina, francúzština, španielčina, ruština a čeština pre cudzincov. Všeobecný aj odborný jazyk.

Mestské kultúrne zariadenia Dubí. Knižnica - Dubi, Krušnohorská 203, tel. 417 571 063. Voľnočasové aktivity pre deti a seniorov.

Materská škola (škôlka). Je súčasťou Masarykovej Základnej školy a materskej školy, Hnojník 120.

Českomoravský inštitút vzdelávania. Rekvalifikačné kurzy: Prevádzka solárií Masér/ka na rekondičnú a športovú masáž Obsluha sauny.

Mestské jasle. Bezbariérové oddelenie pre deti predškolského veku s kombinovanými chybami pod metodickým vedením odboru ZVAZ. Oddelenie je pripravené prijmú cca 7 detí, pre ktoré je schopné zaistiť individuálny plán odbornej starostlivosti. O deti sa bude starať tím odborníkov (odborný lekár, rehabilitačný sestra, detské ...

Materská škola pre 160 detí s jedálňou.

Služby: -zváračská škola -súdne znalecké posudky v odbore rozvody plastov -technická pomoc.

Knižnica. Požičovňa: -knihy, časopisy, odborná literatúra.