Vzdelávanie sa v SR realizuje na základných, stredných, vyšších odborných a vysokých školách, štátnych, verejných a súkromných. Vedecká činnosť je vykonávaná na špecializovaných pracoviskách, často na akademickej pôde v rámci vysokoškolského vzdelávania.

Maturitné odbory: - Mechanik číslicovo riadených strojov - Nábytkárska a drevárska výroba - Aplikovaná chémia - Stavebné materiály - Požiarna ochrana Učebné odbory: - Inštalatér - Obrábač kovov - Zámočník Nadstavbové štúdium: - Prevádzková technika - Nábytkárska a drevárska výroba Stredná priemyselná škola Hranice ... dobrá ...

Vývoj, konštrukcia a výroba: - jednoúčelové stroje a zariadenia - špeciálne výrobné linky - roboty a manipulátorov - dopravníky - učebné pomôcky - prípravky a výrobky z kremenného skla.

Služby: -masérske kurzy Internetový predaj, e-shop: -masérske prípravky -masrérske stoly

Vzdelávacia spoločnosť, organizovanie: -vzdelávacie kurzy. -školenie.

Likvidácia odpadov, recyklácia stavebnej sutiny, predaj drviny a pieskov. Biotechnológie pre životné prostredie. Zemné práce, preprava odpadov, odbahňovanie rybníkov. Inžiniering v životnom prostredí, vývoj a výskum, výkup odpadov, preprava ADR, geológia, mikrobiologické analýzy.

Výchovný ústav pre chlapcov od 15 rokov. Poskytujeme starostlivosť deťom a mladistvým. Pomáhame im ukončiť stredné vzdelanie. Ponúkame výchovné programy pre deti v školskej dochádzke. Základný a stredný vzdelávací program a stredná škola

Vzdelávacia agentúra a vydavateľstvo. Ponúkame prípravné kurzy na skúšky, štátnu maturitu, jazykové a profesijné školenia. Vydávame knihy a CD na prijímacie skúšky a slovníky.

Medzinárodná súkromná vysoká škola v Prahe odbor Architektúra.

Činnosť: -prevádzkovanie technického zariadenia budov (TZB). -realizácia merania a regulácie (MaR). Vývoj: -softvér na monitorovanie a riadenie budov. Výskum v oblasti pokročilého riadenia budov.

Prevádzkujú - tanečná skupina so zameraním na: - mažoretky - roztlieskavačky - twirling - vystúpenie na slávnostných a kultúrnych podujatiach, plesách

Predaj, servis - výpočtová technika Služby - www stránky, webdesign - webhosting - kurzy a školenia IT - vývoj aplikácií

Montáž, servis a revízia plynových zariadení. Autorizované meranie emisií. Rekonštrukcia plynových kotolní. Prevádzka plynových kotolní. Školenia a skúšky obsluhy plynových zariadení a topičov NTL plynových kotolní. Montáže a servis MaR.

Služby: - doučovanie - jazykové kurzy

Služby - vzdelávacia agentúra - kurzy a semináre pre firmy, podniky

Činnosť: - služby v oblasti bezpečnosti práce a požiarnej ochrany