Vzdelávanie sa v SR realizuje na základných, stredných, vyšších odborných a vysokých školách, štátnych, verejných a súkromných. Vedecká činnosť je vykonávaná na špecializovaných pracoviskách, často na akademickej pôde v rámci vysokoškolského vzdelávania.

Projektová činnosť vo výstavbe. Technický dozor stavebníka. Inžinierska činnosť. Koordinátor BOZP na stavbe - školenia BOZP a PO. Revízia technických zariadení.

Predaj, e-shop, oprava, servis: - počítače - výpočtová technika Počítačové kurzy, školenia.

Príprava a organizácia vzdelávacích a zábavných akcií prevažne pre firemnú klientelu (napr. teambuilding).

Služby: -servis vysokozdvižných vozíkov -technické kontroly -školenie vodičov VZV -revízia plynových zariadení

Knižnica. Požičovná doba: -po 10-12,13-15 -st 10-12,13-17.30 -pia 10-12,13-17.30. Súčasťou knižnice je Informačná centrum, ktoré slúži nielen turistom ale aj všetkým obyvateľom mikroregiónu Žulovsko.

Prevádzka hereckej školy. Organizovanie divadelných predstavení a kultúrnych podujatí. Herecká škola ponúka spoločenské a detské akcie na kľúč, letné tábory. Detskí aj profi moderátori a kaskadéri.

Súkromná škola populárneho spevu. Výučba spevu. Výučba je určená pre uchádzačov od 6 rokov, horná veková hranica nie je obmedzená. Sú tu: štyri triedy – začiatočníci, mierne pokročilí, pokročilí, profi, päť spôsobov výučby – sólo, duo, trio, kvarteto, vokálne skupiny (max 8 členov).