Vzdelávanie sa v SR realizuje na základných, stredných, vyšších odborných a vysokých školách, štátnych, verejných a súkromných. Vedecká činnosť je vykonávaná na špecializovaných pracoviskách, často na akademickej pôde v rámci vysokoškolského vzdelávania.

SILEX Olomouc - vzdelávacie a školiace zariadenia. Rekvalifikačné kurzy: -kuchár - čašník -predavač -holič - kaderník -účtovníctvo -masér -automechanik -mechanik - opravár -kozmetické služby.

Služby: - CAD projektovanie - výskum a vývoj splyňovacích zariadení na biomasu - výroba kogeneračných jednotiek.

Služby: - firemné vzdelávanie a poradenstvo

Vysoká škola: -ekonomika a právo v podnikaní -management v podnikaní -CŽV (celoživotné vzdelávanie).

Školenia: - personálne služby - obchodné, manažérske, prezentačné schopnosti - telemarketing - team building - individuálne kurzy.

Revízia: -elektrické inštalácie (prípojky elektrozariadení objektov domov, bytov) -revízne správy na kolaudáciu -prihlášky na odber el. energie -hromozvodov -pracovných strojov -elektrických spotrebičov (počítače, monitory, tlačiarne, adaptéry, kuchynské spotrebiče, stolné lampy, ventilátory, predlžovacie šnúry) -elektrického náradia ...

Služby: -spracovanie účtovníctva -daňové poradenstvo -kurzy a školenia -webdesign -programátorská činnosť

Kurzy, výučba: -japonské bojové umenie aikido

Montessori škôlka a jasle pre deti od 18 mesiacov do 7 rokov. Možnosť dochádzky od 1 dňa do 5 dní v týždni, krátkodobého stráženia a krúžkov.