Vzdelávanie sa v SR realizuje na základných, stredných, vyšších odborných a vysokých školách, štátnych, verejných a súkromných. Vedecká činnosť je vykonávaná na špecializovaných pracoviskách, často na akademickej pôde v rámci vysokoškolského vzdelávania.

Materská škola. Odlúčené pracovisko Materské školy Studénka, Komenského 700.

Základná škola. Súčasti školy: -školní jedáleň, tel .: 556 808 547 -mateřská škôlka, tel.:556 855 032.

Materská škola. Odlúčené pracovisko Materské školy Sady Nový Jičín, Revolučná 52.

Materská škola (škôlka). Je súčasťou Materské školy Sady Nový Jičín, Revolučná 52. Zameranie na ekologickú výchovu a rozvoj vzťahov k regiónu.

Stredná škola. Odborné učilište: - kuchárske práce - zámočnícke práce a údržba. - záhradnícke práce Praktická škola: - praktická škola jednoročná - praktická škola dvojročná Domov mládeže: - ubytovanie pre žiakov, internát - ul. Hoblíkova, tel.:556708353. Školská jedáleň, tel.:556707969, 556709570.

Jazyková škola. Výučba, kurzy: -anglický jazyk (angličtina).

činnosť: - služby v oblasti BOZP - koordinátor BOZP

Spolok obnovuje a oživuje európskej spôsoby boja a výcviku od raného obdobia do 19. storočia vrátane a ďalej ich rozvíja. Bojové smery: - lukostreľba - šerm - vrhacie zbrane.

služby: - prehliadky pracovísk - zhodnotenie stavu BOZP a PO - prevedenie previerky BOZP podľa požiadavky Zákonníka práce, prehliadky PO stanovené zákonom o PO - vypracovanie príslušnej dokumentácie BOZP a PO - školenie BOZP a PO - periodické, jednorazové, popr. podľa požiadaviek zákazníka, školenia vedúcich, školenia preventívnych požiarnych ...

Jazykové kurzy angličtiny: - kurzy na mieru, vrátane firemných kurzov - individuálne hodiny - jazykové kurzy pre deti. Prekladateľské služby.

Kurzy osobného rozvoja: - synergický Time management - vzťahy a komunikácia - tímová práca a spolupráca - koučovanie - perspektívny spôsob riadenia - stress Management - vyjednávanie - leadership - lektorské zručnosti.

Jazykové kurzy angličtiny: - pre samoukov - pre cestovateľov - skupinové kurzy - firemné kurzy. Preklady dokumentov - súdne preklady: -matriční dokumenty - právne a súdne listiny - výpisy z registrov a registrov - vysvedčenia, diplomy a osvedčenia - účtovné a daňové dokumenty - identifikačné a evidenčné doklady.

Služby, opravy a servis: - výpočtová technika počítačové školenia

služby: - jazykové kurzy - doučovanie - predškolské príprava - organizácia detských osláv - skupinové cvičenie pre deti MŠ a ZŠ zamerané na správne držanie tela - preklady angličtina, nemčina - letné prímestskej tábory

Kurzy zdobenie tort, maľovanie na torty, práca s pištoľou airbrush, modelovanie figúrok, modelovanie reliéfu a ďalšie.

Športový klub a škola in-line korčuľovanie.

Studio ponúka služby: - lekcie pilates - skupinové lekcie - individuálne lekcie

E-shop: - lampové tyčinky - sklenené tyčinky - sklenená drť - Avanturín - drôty na navíjanie perál - komponenty pre výrobu šperkov a bižutérie. kurzy: - základné informácie o sklu - výroba sklenené nite na zdobenie korálok, základné tvary korálikov - základné zdobiace techniky sklenenou niťou.