Štátna správa a samospráva môže vyriešiť vaše problémy v oblasti bezpečnosti, životného prostredia, financií, štatistík, výstavby a správy ciest, pamiatkových záležitostí alebo taktiež v oblasti energetickej, potravinárskej, školskej a obchodnej inšpekcie.

Riaditeľstvo ciest a diaľnic SR správa Zlínskeho kraja.

Pobočka: Výstavba, údržba: - dopravné stavby - cesty, diaľnice, komunikácia.

Riaditeľstvo ciest a diaľnic. Investície a správa všetkých diaľnic, rýchlostných ciest a ciest I. triedy v Českej republike.

Orgán štátnej správy na úseku kontroly dodržiavania: - predpisov bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci - normy pracovných vzťahov a pracovných podmienok.

Oblastný inšpektorát bezpečnosti práce pre Juhomoravský a Zlínsky kraj so sídlom v Brne: -ochrana pracovných vzťahov a pracovných podmienok. Bezpečnosť práce.

Oblastný inšpektorát práce pre Moravskosliezsky kraj a Olomoucký kraj so sídlom v Ostrave. Orgán štátnej správy na úseku kontroly dodržiavanie: -predpisov bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci -noriem pracovných vzťahov a pracovných podmienok.

Dislokované pracovisko. Úrad práce (ÚP): -sprostredkovanie zamestnania -evidencia voľných pracovných miest -výplata dávok hmotného zabezpečenia -rekvalifikácia.

Archív vykonáva činnosti spojené s kontrolou výkonu spisovej služby.