Štátna správa a samospráva môže vyriešiť vaše problémy v oblasti bezpečnosti, životného prostredia, financií, štatistík, výstavby a správy ciest, pamiatkových záležitostí alebo taktiež v oblasti energetickej, potravinárskej, školskej a obchodnej inšpekcie.

Všeobecný úrad. Úradné hodiny: Pondelok: 8:00 - 11:30, 12:30 - 17:00 Streda: 8:00 - 11:30, 12:30 - 17:00

Mestský úrad, mesto Znojmo. Počet obyvateľov 34 735. Znojmo patrí medzi najstaršie české mestá. Pamiatky a zaujímavosti: -najvzácnejšia je románska rotunda sv. Kataríny z prvej polovice 11. storočia -přemyslovský hrad nad Gránickým údolím bol v 18. storočí prestavaný na zámok -kostol sv. Mikuláša a poschodovú Svätováclavskú kaplnku je možné ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 223. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1765. Neďaleko obce sa nachádzalo staré slovanské hradisko. Toto miesto, nazývané Hradisko, vykazuje podľa archeologických nálezov stopy kultúr rôznych období.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 521. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1237. Obec je členom Dobrovoľného zväzku obcí Ždánický les a Politaví. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Materská škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1126. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1141. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Pamiatky: -filiálny kostol sv. Barbory -kaple sv. Jána Nepomuckého -biocentrum s rybníkom.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 458. Kultúra a služby: -knižnica -materská škola -športové a kultúrne zariadenia -sokol -tradícia a folklór: hody, hodová zábava, stavanie mája. Vážany sa pripomínajú najprv v roku 1348, kedy boli zrejme majetkom pánov zo Švábeníc. Názov obce pochádza buď od brestského stromu väz alebo podľa obyvateľov od ...

Všeobecný úrad. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Prvá písomná zmienka o Uhřiciach pochádza z roku 1327.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 298. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Je členom mikroregiónu Ivanovická brána. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Kultúrne a športové zariadenia.