Štátna správa a samospráva môže vyriešiť vaše problémy v oblasti bezpečnosti, životného prostredia, financií, štatistík, výstavby a správy ciest, pamiatkových záležitostí alebo taktiež v oblasti energetickej, potravinárskej, školskej a obchodnej inšpekcie.

Všeobecný úrad Háje nad Jizerou. Prvá písomná správa pochádza z roku 1636. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 396 metrov. Na území žije 651 obyvateľov. Dominantou obce je kostol sv. Stanislava.

Obyvateľ: 227. Výmera obce: 609, 46 ha. Príslušnosť obce k úradom: stavebné - Smiřice, matričné - Smiřice, finančné - Hradec Králové, katastrálne - Hradec Králové, pozemkový - Hradec Králové, colné - Hradec Králové, okresný súd - Hradec Králové. Všeobecný úrad.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1304. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 294 metrov. Na území žije 327 obyvateľov.

Všeobecný úrad. Dedinka Drevenice leží v utešenom údolíčku podhorskom, ktorého potôčik delí rovinatú krajinu Jičínsku od lesnatých kopcov Novopackých“. Toľko kronika obce z konca 19. storočia. Drevenica sa nachádza v Královohradeckom kraji, 8 km severovýchodne od Nového Paky, geomorfologicky na rozhraní Krkonošsko-jesenickej subprovincie (niekedy ...

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1381. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 245 metrov. Na území žije 310 obyvateľov. Každý rok sa tu koná Rockové leto organizované miestnym športovým klubom.

Všeobecný úrad. Na území žije 376 občanov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1402. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 359 metrov. Na území žije 696 obyvateľov.

Obec Dolní Přím sa nachádza zhruba 10 kilometrov západne od Hradca Králové smerom na Nový Bydžov. V súčasnej dobe číta obec Dolné Priam viac ako 540 obyvateľov Všeobecný úrad.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1241. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 346 metrov. Na území žije 369 obyvateľov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1359. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 482 metrov. Na území žije 680 obyvateľov. Dominantou obce je rímskokatolícky kostol sv. Jakuba staršieho a pieskovcový kríž z roku 1807.