Město Kroměříž

Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Všeobecný úrad ALBRECHTICE. Albrechtice leží na severnom úpätí Tešínskej pahorkatiny, v južnej časti okresu Karviná. Obcou preteká rieka Stonávka s prítokom Chotěbuzkou. Na ploche 12, 69 m2 žije cca 4000 obyvateľov. Najstaršie archeologické pamiatky pochádzajú z doby kamennej. Ďalšie doložené pamiatky, dve hrnčiarske pece, sú z 9. ...

Tábornicko - turistický oddiel pre deti a mládež so zameraním na hry, súťaže a táborenie. Voľnočasové aktivity.

Organizácia pre deti a mládež. Voľnočasové aktivity, výlety, letné tábory.

Archív. Rešerše, odpisy, výpisy z archiválií. Vedecká a publikačná činnosť zameraná na históriu mesta a regiónu. Spracovanie: - archivália.

Pobočka. Centrum sociálnych služieb ČUN. Služby: - odborné sociálne poradenstvo - požičovňa - kompenzačné pomôcky - servis načúvacích prístrojov - sociálne aktivizačné služby - kurzy - odozeranie, posunkový jazyk.

Stredisko ekologickej výchovy Vita. Zariadenie poskytujúce environmentálnu výchovu a vzdelávanie v objekte nízkoenergetického domu v prírodnom prostredí.

Darkovice leží v malebnom údolíčku v nadmorskej výške 250 m na rozlohe 514 ha. Z najvyšších miest je výhľad otvorený na severovýchod do Poľska a na južnej strane môžeme vidieť 5 km vzdialené mesto Hlučín. V súčasnosti žije v Darkoviciach 1289 obyvateľov. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1250. Je pravdepodobné, že tu už predtým ...

Politická strana ODS. Občianska demokratická strana: - oblastné združenie.

Úrad práce. Dislokované pracovisko vo Frýdlante nad Ostravicí.