Město Kroměříž

Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Obecný úrad Štáblovice. Štáblovice boli založené za olomouckého biskupa Bruna zo Schaunbergu v rozmedzí medzi rokmi 1245 – 1281. O starom pôvode obce svedčí pôvodné usporiadanie chalúp v tvare podkovy, kedy prednú časť dediny tvorilo sídlo pána a bočnice boli sedliacke a záhradnícke statky. Dedina zrejme nesie názov po zakladateľovi p. ...

Všeobecný úrad. Obec Terlicko sa rozkladá na ploche 24, 4 km2 na svahoch Těšínskej pahorkatiny, nad Terlickou priehradou, asi 9 km od Českého Těšína, na významnej dopravnej osi, ktorá spája Ostravu a Havířov s prechodom do Poľska a na Slovensko. Obec tvoria tri predtým samostatné obce lemujúce tok rieky Stonávky: Horné Terlicko, Dolné Terlicko a ...

Občianske združenie. Nízkoprahové centrum pre deti a mládež. Organizovanie voľnočasových aktivít, záujmových krúžkov, kurzov.

Farnosť, cirkev. Farský kostol (Filiálny kostol Všetkých Svätých).

Spoločnosť pre dispozičnú prognostiku a neokybernetiku. Občianske združenie (dobrovoľné, záujmové a nezávislé). Zaoberáme sa odstraňovaním porúch vzniknutých vplyvom nevhodného pôsobenia, zisťovaním fyzických a psychických dispozícií a možností organizmu. Poskytujeme psychologické kurzy.

AIESEC je najväčšia študentská organizácia na svete. Medzinárodná výmena študentov.