Město Kroměříž

Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 186. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1506. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1225. Kultúra a služby: -pošta -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -materská škola a základná škola -kúpalisko, krytý bazén, ihrisko, telocvičňa -dom s opatrovateľskou službou, dom pre sediorov -zdravotnícke zariadenia.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 97. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1270. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 110. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1498.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 849. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1279. Kultúra a služby: -pošta -základná a materská škola -zdravotné stredisko -verejná knižnica -spolky - rybársky klub, detské centrum, poľovnícke združenie -ihrisko, telocvičňa -zbor dobrovoľných hasičov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 508. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1294. Kultúrny dom. Zbor dobrovoľných hasičov. Športové ihrisko. Hasičská zbrojnica. Úradné hodiny: Po:7:00-16:00hod. St:7:00-17:00hod.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 323. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Obec je členom Mikroregiónu Miroslavsko. Obec má zariadenie, ktoré je možné uplatniť v turistike a cyklistike - cyklotrasa, vinárstvo, zámok Miroslavskej Knínice, zámocký park. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -ihrisko, telocvičňa, ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 88. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1350. Služby: -zbor dobrovoľných hasičov obce -verejná knižnica -ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 72. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1323. Verejná knižnica. Úradné hodiny: Pondelok: 9:00-14:30 Streda: 9:00-14:30

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 244. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1323. Zbor dobrovoľnýcha hasičov. Verejná knižnica. Materská a Základná škola. Kultúra a tradícia - fašiangy, plesy, karneval, pálenie čarodejníc, výrub mája, deň detí.

Obec Stošíkovice na Lúke sa nachádza asi 15 km od Znojma v smere na Moravský Krumlov. Územie Stošíkovíc patrí k sústave Vněkarpatských zníženín, celku Dyjsko-svrateckého úvalu, v ktorom sa ďalej vyčleňuje podcelok Drnholecké pahorkatiny. Nadmorská výška je asi 197 m.n.m. Priemerná ročná teplota sa pohybuje okolo 9, 2 °C. Priemerný ročný úhrn ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 201. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1365. Pamiatky: -Kapľa svätého Floriana na návrší -Božie muky -Socha v poľnej trati Pri kamennom kríži -Zámok Tulešice zo 16. storočia. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 85. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1320. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 440. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1965. Verejná knižnica. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 111. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1498. Pamiatky: -Palliardiho hradisko, archeologické náleziská -Pánsky poľnohospodársky dvor - na okraji obce. Zväz dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 133. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1235. Zbor dobrovoľných hasičov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 804. Prvá zmienka o obci je z 25. októbra 1190. Dedina sa rozkladá v plytkom širokom údolí na brehoch Únanovského potoka. Obec je členom Združenia obcí Jevišovka. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -Materská a Základná škola -ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 602. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1798. V rokoch 2005-2008 tu bol vybudovaný kostol svätého Ducha. Rekreačná oblasť neďaleko Vranovskej priehrady. Kultúra a služby: -stavebný úrad, matrika -pošta -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -materská a základná škola -ihrisko, ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 124. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1785. Zbor dobrovoľných hasič. Verejná knižnica. Ihrisko.