Město Kroměříž

Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Mestská polícia Brno – riaditeľstvo.

Úrad mestskej časti Brno-Černovice. ÚMČ*.

Magistrát mesta Brna, Kounicova 67: -odbor dopravy, dopravný inšpektorát pre Brno-mesto -evidencia, prihlasovanie, odhlasovanie, prepis motorových vozidiel (automobilov), výdaj, vrátenie ŠPZ, technické preukazy tel.542174275, 542174257 -vodičské preukazy tel.542174285-6.

Úrad mestskej časti Brno-Kníničky. ÚMČ*.

Všeobecný úrad. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1358. Patrí do zväzku obcí Mezihoří. Kultúrne stredisko. Zbor dobrovoľných hasičov obce. Verejná knižnica.

Mestys. Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 618. Matrika. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica, kultúrne a športové zariadenia. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1353. Pamiatky: -Farný kostol svätého Jakuba -Filiálny kostol Všetkých svätých -Barokový zámok Hviezdlice z roku 1712

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 752. Zbor dobrovoľných hasičov obce. Verejná knižnica. Ihrisko. Materská škola, Základná škola. Je členom Dobrovoľného zväzku obcí Ždánický les a Politaví. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1294.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 591. Predtým dve samostatné obce Hoštice a Heroltice boli v roku 1942 spojené v jednu s názvom Hoštice-Heroltice. Športové a kultúrne zariadenia. Knižnica. Materská škola, Základná škola (1.-5.ročník). Poľovnícke združenie. Český zväz chovateľov poštových holubov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 809. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1270. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Materská škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 494. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1141. Dnes je súčasťou mikroregiónu Veterník. Zbor dobrovoľných hasičov. Materská škola. Ihrisko.