Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Mestský úrad. Počet obyvateľov 3017. Prvá písomná zmienka pochádza z roku 1222 Mesto je členom Mikroregiónu Miroslavsko a euroregiónu Pomoraví. Služby a kultúra: -odbory - stavebné, matrika -pošta -zbor dobrovoľných hasičov, mestská polícia -knižnica, galéria -kúpalisko, ihrisko, telocvičňa, štadión -zdravotnícke zariadenia.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 451. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1381. Dnešná obec je súčasťou mikroregiónu Ivanovická Brána. V obci je pár podnikateľských subjektov zameraných prevažne na poľnohospodárstvo a lesné práce. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Materská škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1626. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1046. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -pošta -peňažný ústav -knižnica -materská a základná škola -ihrisko, telocvičňa. Spolky: -červený kríž -zväz postihnutých civilizačnými chorobami -MC Stonožka. ÚRADNÉ DNI pondelok 07:30 - 12:00 ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 604. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1131. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica, kultúrne a športové zariadenia. Materská a Základná škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 428. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1567. Matrika. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Športové zariadenia. Materská a Základná škola.

Všeobecný úrad. Prvá písomná zmienka o obci Moutnice pochádza až z roku 1298. V obci je obývaných celkom 310 domov av nich žije 1120 obyvateľov. Až do druhej polovice 19. storočia boli do Moutníc prifarené nielen Rozařín, Jalovisko a Nesvačilka, ako je tomu dodnes, ale aj v tom čase dvakrát väčšie Tešany. V rokoch 1872-77 pôsobil na tunajšej ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 195. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Pamiatky, pamätihodnosti: -Lovecký kaštieľ Ferdinandsko -objekty cvičiska nemeckého Wermachtu -kostol svätého Cyrila a Metoda z roku 1911 -kláštor Leopoldeum z roku 1932. Celá obec bola v roku 1941 vysťahovaná a začlenená do vojenskej strelnice TÜP Wischau ak ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1405. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1255. Spolky a združenia: -telovýchovná jednota Sokol -poľovnícke združenie Hubert -združenie dobrovoľných hasičov -kynologický klub, včelári. Služby a kultúra: -pošta -zdravotnícke zariadenie -Materská a Základná škola -verejná ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 315. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1328. Je členom mikroregiónu Ivanovická brána. Zbor dobrovoľných hasičov obce. Knižnica, kultúrne a športové zariadenia. Materská škola. Pamiatky: -kostol svätého Václava -hrad Orlov, zrúcanina nad dedinou v lese.