Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Český štatistický úrad. Krajské zastúpenie Zlín. Ďalšie telefóny: -personálne oddelenie tel.:577438358. Krajská správa Zlín tel.: 577 210 164, 577 219 255, 577 430 633

Vykonáva: -zhromažďuje, zverejňuje a spracováva štatistické informácie o sociálnom ekonomickom, ekologickom vývoji v SR** -prideľuje IČO* fyzickým aj právnickým osobám.

Štátna správa. Český štatistický úrad.

Občianske združenie - rodinné centrum pre deti vo veku 0 - 7 rokov a ich rodičia

Združenie obcí za účelom spolupráce na spoločnej stratégii rozvoja a služieb

Poskytovanie sociálnych, zdravotných a kultúrnych služieb občanom.

Oblastná charita - charitatívna a humanitárna pomoc určená ľuďom v núdzi

Asistenčná služba pre rodiny s handicapovanými deťmi. Poradňa pre ohrozenú mládež. Občianska poradňa. Charitný šatník. Opatrovateľská služba pre rodiny s deťmi.

Oblastná charita - charitatívne, humanitárne a cirkevné organizácie pre pomoc ľuďom v núdzi

Nocľaháreň s denným centrom: Dom na pol cesty. Charitný šatník.

Domov pre seniorov (domov dôchodcov). Opatrovateľská služby. Denný stacionár.

Zjednotená organizácia nevidiacich a slabozrakých Českej republiky. Služby: - odborné sociálne poradenstvo, - sociálne aktivizačné služby pre seniorov a osoby so zdravotným postihnutím.

Zjednotená organizácia nevidiacich a slabozrakých SR. Sociálna organizácia.

Občianske združenie. Služby: - sociálne právne poradenstvo, rehabilitačné pobyty pre zrakovo postihnutých občanov - vedenie domácnosti, priestorová orientácia, zabezpečovanie kompenzačných pomôcok.