Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Domov pre seniroy. Jedáleň: -rozvoz jedla. Práčovňa.

Chránená dielňa, výroba, predaj, služby: - ručný papier - keramika - reklamné predmety - pečiatky - upratovacie služby

Sme mimovládni, nezisková organizácia so štatútom nadácie. Poslaním nadácie je trvalo zlepšovať a harmonizovať vzťah človek – zviera – životné prostredie, hájiť záujmy a práva zvierat, pomáhať zmierňovať utrpenie a zaisťovať prijateľné životné podmienky zvierat v ľudskej starostlivosti, držaných v zajatí i zvierat voľne žijúcich.

Spolok ALLA DANZA sa od roku 2006 venuje štúdiu a verejnej prezentácii Európskeho tanečného umenia 15.-19. storočia (tzn. gotika, renesancia, baroko a doba národného obrodenia). Pražská centrála sa roku 2012 rozrástla o pobočku v Brne, ktorá sa špecializuje na francúzske dvorské baroko 17./18. storočia.

Cirkevné organizácie. Farnosť organizuje bohoslužby a duchovné stretnutia.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov cca 2121. Jej história siaha až do stredoveku. Prvá zmienka o Blatnici pochádza z roku 1046. Matrika. Pošta. Vinárska obec roku 2004. Dom s opatrovateľskou službou. Športový areál. ZŠ, MŠ. Zdravotné stredisko. Múzeum. Vínne pivnice.