Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 378. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1131. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Materská škola. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 471. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1220. Zámok Jačmenisko. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Ihrisko, telocvičňa.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 729. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1220, ale územie bolo osídľované už v dávnych dobách, ako dokazujú archeologické nálezy. Pamiatky: -archeologické náleziská Hradište Královec a Hradište Nivy -soška Venuša -7 sôch českých svätcov od znojemského sochára Fischera -vodný mlyn. Kultúra a ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 355. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1201. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Materská škola. Ihrisko.

Obec Hrabětice leží v okrese Znojmo na priamom ťahu Brno-Viedeň, asi 6 km od hraničného priechodu Hevlín-Laa. Prvá zmienka o obci Hrabětice sa objavila v poddanskej dani grófa z Hardeggu už v roku 1417. Nasledovali zmienky z roku 1443 a predovšetkým z roku 1449. Počet obyvateľov v obci dosahuje cca 900. Občianska vybavenosť: - zmiešaný ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 930. Obec je členom zväzku obcí DYJE. Pamiatky: -Kostol svätého Petra a Pavla -Náhrobok P. Jozefa Jeronýma Herlta na miestnom cintoríne -Božie muky za dedinou -Súsošie Lúčenie Krista s Pannou Máriou -Anjelský vodný mlyn v Mločom údolí. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -verejná ...

Mestský úrad. Počet obyvateľov 1152. Kultúra a služby: -stavebný úrad, matrika -pošta -zbor dobrovlolných hasičov, polícia ČR -knižnica, múzeum -kúpalisko, krytý bazén, ihrisko, telocvičňa -materská a základná škola -zdravotnícke zariadenia. Historické jadro mesta je mestskou pamiatkovou zónou.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 135. Prvá doložená písomná zmienka o obci pochádza z roku 1196. Architektonicky najvýraznejšou stavbou je kaplnka Panny Márie Lurdskej. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -ihrisko -spolok rybárov, poľovníkov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 258. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1235. Miestne meno môže byť tiež odvodené od osobného mena Luk. Pamiatky: -hrad Nový Hrádek, zrúcanina -Kostol svätého Jiljí - Jazyky na Dyji pri bývalom Novohradeckom mlyne a pri bývalom Faltýskovom mlyne. Kultúra a služby: -tradícia - fašiangy, traja ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 189. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1348. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 619. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1314. Služby a kultúra: -pošta -matrika -verejná knižnica -zdravotnícke zariadenie -Základná a Mareská škola -ihrisko, telocvičňa. Úradné hodiny: Po, Út, Št:7:00-12:30;13:00-15:30hod. St:7:00-12:30;13:00-17:00hod. Pi:7:00-13:30hod.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 211. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Ihrisko. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 284. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1360. Zbor dobrovoľných hasičov. Všeobecná knižnica. Úradné hodiny: -pokladňa, overovanie, Czech POINT, prihlasovanie na trvalý pobyt atď.) Po: 10, 00 - 17, 00 St: 8, 00 - 16, 00

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 232. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1253. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1067. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1253. Obec je členom mikroregiónu Moravskokrumlovsko a Zväzku znojemských vinárskych obcí Daniž. Kultúra a služby: -matrika -pošta -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -minimuzeum -materská a základná škola -kúpalisko, ihrisko, ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 372. Obec je súčasťou mikroregiónu Moravskokrumlovsko. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1253. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Materská škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 343. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1343. V stredoveku boli Plenkovice samostatným statkom, existovala tu tvrz. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 98. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1323. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Obvodné oddelenie polície SR.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 102. Najstaršia zmienka v písomných prameňoch je ale až z roku 1279. Pri výstavbe kanalizácie bola objavená podzemná chodba z obdobia 14. storočia. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1 270. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1046. Kultúra a služby: -športcentrum -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -materská a základná škola -telocvičňa.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 564. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1252. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -materská a základná škola -ihrisko, telocvičňa -domov pre seniorov -zdravotnícke zariadenia. Pamiatky: -Kaplička na kopci nad dedinou -Socha svätého Jána Nepomuckého pri novej ...