Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Skupina vinárov Slup: - zoskupenie miestnych vinárov, ktoré vzniklo za účelom organizovania prehliadok vín a iných kultúrnych podujatí v obci pre dospelých i deti.

Obec Přítluky a jej miestna časť Nové Mlýny sa nachádza v okrese Břeclav v Juhomoravskom kraji. Je položená v nadmorskej výške 165 m n. M. A svojou rozlohou zaberá 1430 ha. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1222. V súčasnej dobe má obec 805 stálych obyvateľov. Vybavenosť obce: - obecný úrad - materská škola - knižnica - Czech ...

Obec Horní Domaslavice sa nachádza v okrese Frýdek-Místek v turistickom regióne Beskydy, v Podbeskydskej pahorkatine, v tesnej blízkosti rekreačnej oblasti Žermanickej priehrady. Obec Domaslavice bola založená v druhej polovici 13. storočia slovanským rodom Domaslavicov, ktorí dali tomuto miestu aj svoje meno. V písomných prameňoch sa zmienka o ...

Dom s opatrovateľskou službou. Cieľová skupina: - osoby so zdravotným postihnutím - seniori.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 207. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1252. Kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.