Aj v dnešnej dobe majú remeslá stále nezastupiteľný význam. Čalúnnictvo, krajčírstvo, stavebno-remeselné práce, umelecké práce, strojárske remeslá, kominárstvo, reštaurátorské práce a ostatné remeslá sú nevyhnutné v každodennom živote každého človeka.

Strojárstvo. Modelárna: - výroba drevených a plastových modelov - výroba kovových modelov - výroba zápustky.

Stavebná činnosť - rekonštrukcie bytov a domov - rekonštrukcie bytových jadier - maliarske práce - murárske práce.

Stavebná činnosť: - všetky stavby na kľúč - rekonštrukcia na kľúč - demollice.

Maliarstvo, lakýrnictví a natieračstvo

práca: - kúrenárske - vodoinštalatérske - plynárenskom.

História rodinnej firmy Firma Kamenosochařství Holanec Opočno bola založená v Opočne v roku 1933 vyučeným kamenosochař Jozefom holánci. Postavil tu rodinný dom s dielňou, ktorú v roku 1939 rozšíril, vybavil mrežami pre rezanie žulových blokov a dvoma brúsiacim ramenami. V auguste toho istého roku vo veku 33 rokov zomrel. Prevádzka ďalej riadila ...

práca: - hydroizolácia - izolácia inžinierskych, pozemných stavieb.

služby: - konzultácie, poradenstvo a technická podpora v oblasti polygrafických a kartonážnych strojov - servis a opravy výsekových strojov.

Zámočnícke a obrábacie práce. Výroba oceľových konštrukcií. Zváranie plastů- obrábanie Ohýbanie, rezanie plastov i ocele,. Sústruženie Frézovanie strihanie ocele a plechu. Vráta, brány, schodiská, regály, ponky, pracovné stoly, plechové skrine, vozíky, oplotenie, digestory na mieru. Materiál-nerez, čierna oceľ.

práca: - vodoinštalatérske - kúrenárske

Realizácia, rekonštrukcie, opravy - ploché, šikmé strechy - zemné izolácie.

práca: - maliarske - lakovnícke - stavebné rekonštrukcie

práca: - maliarske - lakovnícke - stavebné rekonštrukcie - štukovania - nátery fasád

Maliar - obrazy, maľby - maľba na drahé kamene - výstavy - psychológie v umení.

Spoločnosť TF PRESS s.r.o. je výrobcom dielov z technickej gumy, silikónu a plastu, ktoré nájdu uplatnenie v mnohých priemyselných odboroch. Venujeme sa tiež konštrukciu a výrobu lisovacích foriem. Sídlime v obci Zábrodí - Horní Rybníky, okres Náchod. Naše výrobky, výroba, lisovňa plastov: - manžety - O krúžky - prachovky - tesnenie - ...

činnosť - aplikácia striekané penovej izolácie.

Výroba, montáž, predaj - poštové schránky - boxy na letáky - domové čísla - vchodové prístrešky, striešky.

služby - stavebné projekcie. Dodávka - kancelárske a obchodníci interiéry - vzduchotechnika, klimatizácia a kúrenie - obklady, dlažby. činnosť - elektroinstace - maliarske práce - murárske práce - stolárske práce - zámočnícka výroba.

výškové práce - klampiarske práce vo výškach - likvidácia snehových kalamít - umývanie fasád, okien, presklených fasád - čistenie a nátery konštrukcií.

Maliarstvo a natieračstvo. Drobné murárske práce. Opravy omietok.

truhlářství: -truhlářské práce -tesařské práce.