Aj v dnešnej dobe majú remeslá stále nezastupiteľný význam. Čalúnnictvo, krajčírstvo, stavebno-remeselné práce, umelecké práce, strojárske remeslá, kominárstvo, reštaurátorské práce a ostatné remeslá sú nevyhnutné v každodennom živote každého človeka.

Spoločnosť ELECTRIC INSTALLATION COMPANY, s.r.o. z Veľkého Meziříčí sa zameriava na revízie elektrických zariadení, montáže a opravy.

Stavebná a obchodná spoločnosť. Výstavba: - rodinné domy - priemyselné objekty - zatepľovanie objektov - rekonštrukcia budov.

Predmetom činnosti spoločnosti MICROTECH CZ s.r.o. zo Žďáru nad Sázavou sú slaboprúdové a silnoprúdové elektroinštalácie a elektrická zabezpečovacia signalizácia.

Jakub Kastner sa špecializuje na práce vo výškach a pod voľnou hĺbkou, medzi poskytované činnosti sa radí prehliadky strešných plášťov, stavba lanových dráh, výrub stromov a mnoho ďalšieho.

Vykonávame opravy porúch po meste Brne, jeho okolí a celej južnej Morave. Servis 24h denne, 7dní v týždni po celý kalendárny rok. Ďalšou našou činnosťou sú rekonštrukcia elektrických rozvodov, realizácia nových rozvodov v bytových jednotkách, rodinných domoch, bytových domoch, kancelárskych budovách, hoteloch, väčších nákupných centrách, ...

Naša firma EVT elektro, s.r.o. z Náchodu zaisťuje všetky elektrické inštalácie rodinných domov a prevádzok. Naše služby: Elektromontážne práce na elektrických zariadeniach do 1000 V Projektovanie elektrických zariadení a vypracovanie technickej dokumentácie (projekčné práce) Zapájanie tepelných čerpadiel Montáže, opravy, revízie a skúšky ...

Petr Jurásek zabezpečuje v regióne Zlín, Zlínsky kraj odborné inštalatérske práce v obore vodo topo plyn - vodoinštalácie, rozvody vody, kúrenárske práce a plynoinštalácie. Domovej inštalácie, inštalatér:  -vodoinstalatérské práce:    -rozvody teplej, studenej vody - plast, pozink, meď  -plynařské práce, rozvody plynu  -topenářské ...

Predaj, rozvoz: - uhlie - brikety - piesok, štrk - mulčovacia kôra - okruhliaky. Práca: - zemné.

Výroba, realizácia, montáž: - sklenené dvere - sklenené steny, zábradlia - sklenené sprchové kúty.

Stanislav Sedlák zo Žďáru nad Sázavou sa zameriava na maľby rôznych priestorov, nátery konštrukcií, podláh a fasád a lakovanie dverí, zárubní a radiátorov.

Jiří Kartous sa špecializuje na geodetické práce. Vykonáva zameranie účelových máp, inžinierskych sietí, vytýčenie vlastníckych hraníc, geometrické plány a mnoho ďalšieho.

Činnosť: - obkladač - obkladačské práce - rekonštrukcia kúpeľní

Činnosť: - elektroinštalácia - elektromontáže - montáž elektronických zabezpečovacích systémov

Činnosť, služby: - zámočnícke práce - drobnejšie elektroinštalácie - pripojenie spotrebičov umývačky, práčky Oprava, servis: - drobné spotrebiče - sporáky - umývačky - chladničky - čerpadlá, bojlery, elektrokotly

Práca, remeslo: - vodoinštalácia - kúrenár - plynoinštalácia - realizácia a rekonštrukcia kúpeľní - rozvody centrálneho vysávania - čistenie kanalizácie

Sklenárske práce: -sklá ornamentné, reflexné, zrkadlové, nepriehľadné (špión), protipožiarne, žiaruvzdorné, bezpečnostné (proti prerazeniu, vlámaniu s atestom, nepriestrelné), polykarbonát, plexisklá -rezanie, vŕtanie, brúsenie hrán -zasklievanie okien, dverí a výkladov (jednoduché aj izolačné sklo) -zasklievanie okien a dverí zo širokého ...

JSP Interiér s.r.o. sa zameriava na stavbu obchodov na kľúč, zákazkovú výrobu nábytku, montáž a inštaláciu, návrh a realizáciu osvetlenia a mnoho ďalšieho.

Ladislav Gloser poskytuje zámočnícke, zváračské a montážne práce. Pracuje s rôznymi materiálmi ako sú napríklad oceľ, nerez a plast.

Pokrývačské a klampiarske práce - oplechovanie komínov - odkvapové systémy - výškové práce - natieranie striech. Kováčske práce - umelecké kovanie na zákazku.

Murárstvo, murárske práce - rekonštrukcia a prestavby - sadrokartonárske práce - obkladačské práce - základové dosky.

Miroslav Stupka sa špecializuje na výstavbu a rekonštrukciu domov, chatiek, garáží. Poradí si aj so zateplením, obkladačskými prácami a pokladaním vonkajšej dlažby.

Kovovýroba, zámočníctvo. Výroba - pracovné stoly - polohovacie stoly - zariadenie pracovísk - výroba skriňových vstavieb do úžitkových vozidiel - kovové konštrukcie - zábradlie - jednoduché stroje, vrátane ich servisu a opráv.

Martin Trojan sa zameriava na murárske práce, robí rekonštrukcie bytov a kúpeľní, ďalej na sadrokartonárstvo, kúrenárstvo a inštalatérstvo.

Luboš Mahel zo Žďáru nad Sázavou sa zameriava na činnosti týkajúce sa zámočníctva, montáží a opráv tvárniacich a hydraulických strojov.