Poľnohospodárstvo vyžaduje okrem prírodných a umelých hnojív a prípravkov aj vhodnú techniku, teda traktory, postrekovače, zberovú techniku, prípravky a ďalšie. V rámci lesníctva sú potrebné lesné sadenice a poľovnícka či lesnícka technika.

Predaj krmiva a výživy pre hospodárske zvieratá: pre teľatá, dojnice, prasiatka, prasnice, kone, atď., stajňové dezinfekčné prostriedky: dezinfekcia pred dojením a po dojení, stajňové a chovateľské potreby.

Predaj: - sezónny tovar všetkého druhu - krmivá pre chované zvieratá - záhradná chémia.

chov: - ovce - mäsové plemeno oviec SUFFOLK. Pestovanie: - ovocný sad s krajovými odrodami jabloní, hrušiek, trniek, oskoruší. Predaj: - kozie syry - vlašské orechy v BIO kvalite - jablká v BIO kvalite.

Pestovanie a predaj vianočných stromčekov. Poradenstvo pri pestovaní vianočných stromčekov. Projektovanie a realizácia záhrad. Údržba zelene. Odborný hospodár pre súkromné lesy. Predaj sadeníc drevín a okrasných stromčekov.

Služby - nakladanie s odpadmi - včelárstvo - predaj včelích prúktov, med, medovina a.j. - poľnohospodárske služby - zimí údržba komunikácií.

Nakladanie s odpadmi. Obchodná činnosť. Prenájom nehnuteľností. Služby pre rastlinnú a živočíšnu výrobu.

Drevorezbárske práce - zákazková tvorba, drevorezby, sochy, ornamenty. Renovácia okien a dverí. Rizikové výrub a orezy stromov. Reštaurovanie nábytku.

-zemné práce a ich zaistenie -kúpa tovaru za účelom jeho ďalšieho predaja a predaj -nakladanie s odpadmi -povrchová úprava skla mimo živnosti uvedenej v prílohe 1 ŽZ sk. 106 -sprostredkovateľská činnosť v oblasti obchodu a služieb -Poskytovanie služieb pre hospodárenie v lesoch a pre poľovníctvo

Rybárčenie, lov rýb, rybník Mokrúše - organizovanie závodov v chytaní pstruhov.

Veľkoobchod, predaj. - poľnohospodárske produkty, poľnohospodárske komodity: - obilniny, olejniny, kukurica - proteínové krmivá - mliečne kŕmne zmesi - chovateľské potreby. Chovateľstvo. Lesníctvo. Poradenský servis pre chovateľov, včelárov a poľovníkov.

Ranch L. Konský ranč - jazda na koňoch, westernové závody. ZOS - poľnohospodársky podnik. Poľnohospodárska výroba. Rastlinná výroba: - pestovanie chmeľu - obilniny - potravinárska pšenica a sladovnícky jačmeň - olejniny - repka, slnečnica - osiva.

Predaj záhradnej techniky: - autorizovaný díler firmy STIGA - servisné stredisko BRIGGS&STRATION. Predaj: - konifery, dreviny, živé ploty, kríky - balkónové kvety, okrasné trávy, skalničky, letničky, trvalky, cibuľoviny - ovocné stromy. Predaj: - záhradný plastový aj drevený nábytok - záhradné krby, grily - hrantíky - ...

Kvetinárstvo Záhradníctvo Predaj, maloobchod: - izbové aj rezané kvety - suché väzby - bytové doplnky - vianočné dekorácie a stromčeky Návrhy a realizácia záhrad na kľúč.

Lesníctvo. Služby: - pestovanie lesných drevín - ťažba dreva. Arborétum Vsetín. Horská chata Nivka.

-Chov zvierat a ich výcvik (s výnimkou živočíšnej výroby) -Veľkoobchod a maloobchod Montáž, opravy, revízie a skúšky plynových zariadení a plnenie nádob plyny

Doprava: - drevné hmoty. Výroba: - drevné hmoty - palivové drevo - štiepky. Predaj: - palivové drevo Pestovateľské činnosti v lesníctve.

Biofarma s chovom kráv plemena Jersey a východofrískych oviec, a mliekarňou zaoberajúcou sa spracovaním vlastnej produkcie.

Chovateľská stanica - psie plemeno Shih-tzu.

Ekologická farma - chov hovädzieho dobytka - produkcia bio hovädzie mäso - ubytovanie v apartmánoch - jazdecký klub.