Poľnohospodárstvo vyžaduje okrem prírodných a umelých hnojív a prípravkov aj vhodnú techniku, teda traktory, postrekovače, zberovú techniku, prípravky a ďalšie. V rámci lesníctva sú potrebné lesné sadenice a poľovnícka či lesnícka technika.

Zverex - maloobchod, predaj: -chovateľské potreby -krmivá -drobné zvieratá.

Činnosť: - včelárstvo Výroba: - včelie úle

Predaj, oprava, servis: - poľnohospodárske stroje - náhradné diely Služby: - siatie kukurice

Služby: - lesnícka činnosť - ťažba dreva - rizikové výrub

Výkup, predaj - drevo a guľatiny Všetka ťažobná činnosťťažba, manipulácia a približovanie - drevo - vyvážacie súpravy, harvestory Ťažba, manipulácia a približovanie

Spoločnosť Volanická poľnohospodárska, a.s. hospodári v okrese Jičín a zameriava sa na poľnohospodársku prvovýrobu (RV a ŽV). Doplnkovou činnosťou je výroba elektrickej energie v bioplynovej stanici. Zaisťujeme pestovanie a predaj pšenice, jačmeňa, repky, cukrovky, kukurice, lucerny, trávy na lúke. V rámci živočíšnej výroby chováme dobytok - ...

Služby: - projekcia a zakladanie záhrad a verejnej zelene

Lesníctvo. Ťažba, predaj: - palivové drevo.

Pestovanie a výroba produktov z rakytníka rešetliakového - rakytníkové ovocné šťavy.

Súkromný poľnohospodár Petr Toman sa zaoberá najmä rastlinnou výrobou, ktorá je zameraná na pestovanie zemiakov, pšenice a repky. Nájdete nás na juhu Čiech v obci Mladejovice. Poľnohospodárska výroba: - pšenica - repka - zemiaky. Dodávame stálym odberateľom aj novým záujemcom.

Zoocentrum. E-shop - krmivo pre psov - potreby pre psy a mačky - chovateľské potreby.

Služby: - lesníctvo - ťažba dreva - poľovníctvo

Veľkoobchod potravín - obilie, strukoviny.

Služby - kompletné služby pre vlastníkov lesov - ťažba a približovanie dreva - odlesňovanie stavebných plôch - pestovateľská činnosť - výškové práce. Predaj palivového dreva.

Rodinná farma Lotouš. Pestovanie, výroba: - jahody - ovocie (marhule, čerešne, broskyne, slivky) - zelenina (zemiaky, kel, tekvica, cibuľa) - obilniny.

Ekologická farma zámok Skřivaň. Služby: - ubytovanie - reštaurácia - svadobné hostiny - vychádzky na koňoch.

Chovateľská stanica: - pes plemena Velškorgi Pembroke - Anglický kokeršpaniel.